LIVE TEXT | Război în Ucraina. Zelenski a vizitat trupele din prima linie de apărare de la Lugansk-Doneţk

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Zelenski a vizitat trupele din prima linie de apărare de la Lugansk-Doneţk

UPDATE 05.30 Zelenski a vizitat duminică trupele aflate în prima linie de apărare Lugansk-Doneţk

Volodimir Zelenski a mers duminică în regiunea Lugansk pentru a vizita trupele care sunt printre cele mai bombardate în ultimele zile de atacurile ruse. Locurile vizitate de preşedintele ucrainean au suportat atacuri grele cu rachete şi bombardamente aeriene.

"Sunt mândru de toţi cei pe care i-am întâlnit, am dat mâna, am comunicat şi i-am susţinut. S-a adus ceva pentru militari, dar nu voi detalia", a declarat Zelenski.

UPDATE 04:00 Zelenski îi aduce un omagiu regizorului ucis la Mariupol

Preşedintele ucrainean a adus duminică un omagiu regizorului lituanian, Mantas Kvedaravicius, pe care forţele ruse l-au ucis la Mariupol în luna aprilie.

„Ucrainenii îşi vor aminti de Mantas Kvedaravičius ca pe un om care a fost chiar aşa. El chiar merită Lebăda de Aur. A preţuit viaţa şi a vorbit întotdeauna împotriva a ceea ce era în pericol viaţa lui în viziunea lui – şi aceasta a fost o viziune foarte atentă”, a transmis Zelenski.

Putin dă vina pe Occident pentru criza alimentară şi energetică

Preşedintele rus a reitinerat că acţiunile conducerii de la Moscova nu influenţează criza energetică şi alimentară care se adânceşte în întreaga lume. Putin a dat vina din nou pe politicile economice ale Occidentului.

„Printre altele, europenii nu au ascultat solicitările noastre urgente de a păstra contractele pe termen lung pentru furnizarea aceluiaşi gaz natural către ţările europene şi, de asemenea, au început să (rezilieze contractele)... Acest lucru a avut un impact negativ asupra Piaţa europeană a energiei: preţurile au crescut. Rusia nu are absolut nimic de-a face cu asta”, a declarat Vladimir Putin.

UPDATE 00:00 Forţele ucrainene spun că au eliberat jumătate din Severodoneţk

Guvernatorul din regiunea Lugansk, Serhyi Gaidai, a declarat că se aşteaptă la un contraatac major din partea trupelor ruse în zilele următoare. Acesta a adăugat că armata ucraineană a eliberat jumătate din oraşul Severodoneţk.

Presa rusă anunţă moartea unui general rus în Ucraina

Un jurnalist care lucrează pentru presa de stat rusă a postat pe Telegram un mesaj în care a anunţat că Generalul-maior Roman Kutusov a murit în estul Ucrainei. Aleksandr Sladkov nu a oferit mai multe informaţii legat de locul şi data exactă a morţii generalului rus.

Ruşii suferă pierderi mari odată cu reînceperea ofensivei asupra Slovianskului

Armata ucraineană a raportat noi lupte grele care s-au dat în regiunea Doneţk, în special în oraşul cheie Sloviansk. Statul Major al armatei ucrainene a declarat că ruşii au încercat să atace două districte pe care dacă ucrainenii le cedau puteau să pună în pericol oraşul Severodoneţk.

„Inamicul a suferit pierderi semnificative de forţă de muncă şi echipamente”, a informat armata ucraineană.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

4 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

5 Așa o fi?